U OVOM BLOGU CETE PRONACI UKUSNE RECEPTE TE ZANIMLJIVE CINJENICE O NEKIM KUHINJAMA

srijeda, 24. kolovoza 2016.

TALIJANSKA KUHINJA 2

RECEPTI:

milanski rizoto

Sastojci

4 osobe
  • 400 g Riže arborio Podravka
  • 1 glavica luka
  • 100 g maslaca
  • 1,5 l vode
  • 2 Kokošje kocke Podravka
  • 2 žličice Vegete
  • 150 ml vina
  • 1 žličica šafrana u prahu
  • 50 g riban
    1. U kipuću vodu stavite kocke za juhu i kuhajte oko 5 minuta.
    2. Na ugrijanome maslacu kratko popecite nasjeckani luk i lagano ga pirjajte podlijevajući juhom.
    3.   
      Dodajte opranu rižu, kratko je popecite i pirjajte postupno je zalijevajući vrućom juhom uz neprekidno miješanje.
    4. 4.
      Pred kraj pirjanja dodajte vino, Vegetu i šafran, a zatim parmez
 
 
 
 
 

Bešamel umak s gorgonzolom

 

Sastojci

6 osoba
 
 

Priprema

  1. 1.
    Na zagrijanom maslacu kratko popecite brašno i postupno dolijevajte mlijeko uz neprekidno miješanje.
  2. 2.
    Pustite da provrije, umiješajte natrganu gorgonzolu, dodajte papar, muškatni oraščić, sol i kuhajte oko 5 minuta.

Posluživanje

Gotov umak prelijte preko kuhanih njoka i pospite parmezanom.
 
 
 
 
 
 

Sastojci?

priprema

  1. Kuhajte tjesteninu oko 5 minuta u slanoj vodi pa je ocijedite. Oljuštite i nasjeckajte luk. Očistite i usitnite gljive. Popržite pinjole u tavi pa stavite na tanjur.
  2. Ugrijte u tavi maslac te popržite luk. Dodajte gljive te pirjajte dok ne ispari nastala tekućina. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Zajedno s pinjolima umiješajte u svježi sir.
  3. Kuhajte rajčice i temeljac oko 5 minuta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nadjenite tjesteninu kremom od sira.
  4. Stavite umak od rajčica u kalup za složenac, a na to tjesteninu. Pospite sirom pa pecite oko 25 minuta.Nasjeckajte bosiljak pa na kraju pospite jelo.
 

Tjestenina s lignjama, bijelim vinom i čilijem

Sastojci?

priprema

  1. U tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk, a nakon 2 minute i češnjak pa sve zajedno prepržite. Nakon još jedne minute dodajte nasjeckanu čili papričicu i inćune.
  2. Umiješajte koncentrat rajčice i vino pa sve zajedno zakuhajte. Smanjite vatru pa pirjajte sastojke još oko 5 minuta.
  3. Dodajte lignje pa pirjajte sve zajedno još 3 minute. Umiješajte nasjeckani peršin, a zatim maknite tavu sa štednjaka.
  4. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite je i umiješajte u umak. Posolite, popaprite i poslužite. 






Nema komentara:

Objavi komentar

ZABRANJENO VREDJANJE