U OVOM BLOGU CETE PRONACI UKUSNE RECEPTE TE ZANIMLJIVE CINJENICE O NEKIM KUHINJAMA

nedjelja, 18. rujna 2016.

svedska kuhinja 2

RECEPTI:
piletina s kikirikijem

Sastojci

2 osobe
  • 250 g pilećih fileta
  • 100 g poriluka
  • 100 g očišćenog, neprženog kikirikija
  • 1 žličica nasjeckane ljute papričice
  • 100 ml ulja
  • 1 žlica Gussnela Dolcela
  • 50 ml sojina umaka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica Đumbira mljevenog Podravka
  • 2 žličice Gussnela Dolcela
  • 100 ml vode
  • 50 ml bijelog vina
  • 1 žličica Vegete

    Priprema

    1. 1.
      Pileće filete operite, posušite, narežite na kockice i pospite Gussnelom.
    2. 2.
      Poriluk narežite na kolutiće i dobro operite pod mlazom vode, a češnjak nasjeckajte.
    3. 3.
      Na ugrijanom ulju kratko popecite kikiriki pa ga šupljom lopaticom izvadite i stavite na tanjur.
    4. 4.
      Na istoj masnoći pecite piletinu oko 10 minuta pa je također izvadite šupljom lopaticom i stavite na tanjur. Na istoj masnoći popecite ljutu papričicu i poriluk.
    5. 5.
      Piletinu i kikiriki vratite u tavu i sve dobro pomiješajte s porilukom.
    6. 6.
      Gussnel razmutite s vodom, dodajte nasjeckani češnjak, sojin umak, đumbir, vino i Vegetu.
    7. 7.
      Ovom mješavinom zalijte popečenu piletinu i sve još kratko prokuhajte. 
       
       

       

      Rolada od špinata

      Sastojci

      • Smjesa za punjenje rolade
      • 500 g svježeg kravljeg sira
      • 2-3 komada svježe rajčice
      • 1-2 komada svježe paprike (zelena, žuta ili crvena)
      • 1/2 žličice soli
      • 1 žličica Vegete
      • 2-3 žlice kiselog vrhnja

        Priprema

        1. 1.
          Priprema tjesta (biskvita):
        2. 2.
          Bjelanjak odvojimo od žutanjka i izmiksamo u čvrsti snijeg.
          Žutanjke izmiksamo.
          Zatim dodajemo: brašno, sol, 3 žlice vode, 3 žlice mlijeka i špinat koji smo prije odmrznuli.
          Nakon toga dodajemo snijeg od 6 bjelanjaka i na kraju prašak za pecivo.
          Sve dobro izmiješamo električnom mješalicom.
          Smjesu izlijemo u plitku tepsiju koja je prekrivena alu folijom i malo namašćena uljem.
          Stavimo peći na 180-200 stupnjeva oko 15-20 minuta.
          Kad je biskvit pečen, zajedno sa alu-folijom ga zarolamo u roladu.
          Pustimo da se skroz ohladi.
        3. 3.
          Priprema smjese:
        4. 4.
          U svježi kravlji sir dodamo sol, Vegetu, vrhnje, rajčice i papriku izrezanu na kockice.
          Sve dobro promiješamo.
        5. 5.
          Ohlađenu roladu omotamo iz alu-folije i punimo smjesom kravljeg sira.
          Ponovno zarolamo i stavimo u hladnjak.
          Kad se dobro ohladila roladu režemo na šnite debljine 1-1, 5 cm.

       

Nema komentara:

Objavi komentar

ZABRANJENO VREDJANJE